توصیه های پیش و پس از جراحی

توصیه های پیش و پس از جراحی
آنچه در این مطلب می‌خوانید

توصیه های پیش و پس از جراحی برای راحتی بیماران عزیز و رفع دغدغه آن‌ها از سوالاتی که در مورد جراحی دارند را لازم بود به صورت کامل بیان کنم. در صورتی‌که نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید می‌توانید با شماره موبایل تماس حاصل فرمایید تا به سوالات شما پاسخ دهم.

توصیه های پیش از جراحی

مدتی پیش از جراحی لازم است که بعضی از داروها قطع شوند. مهم‌ترین آن‌ها که بسیار استفاده می‌شوند به قرار زیر است:

  • آسپرین: پنج تا هفت روز قبل از انجام جراحی باید قطع شود.
  • پلاویکس: در صورتی‌که بیمار اجازه قطع از متخصص مربوطه داشته باشد، باید مصرف آن را سه روز قبل از جراحی قطع کند.
  • قطع مطرف داروهای ضد بارداری یک ماه قبل از انجام جراحی اکیدا توصیه می‌شود.
  • دیابت یکی از بیماری های شایع است، در صورتی‌که بیمار داروی گلوریپا (Empagliflozin) مصرف می‌کند، باید سه روز قبل از جراحی آن را قطع نماید.
  • داروهایی نظیر متوترکسات در بیماران روماتیسمی باید دو هفته قبل از جراحی قطع شود.
  • سایر داروهایی که بیماران استفاده می‌کنند، مثل داروهای فشار خون، دیابت به جز مورد ذکر شده)، تیروئید و… با یک جرعه کوچک آب، طبق معمول می‌تواند در صبح روز جراحی میل شود.

سیگار به شدت شانس عوارض جراحی را بالا می‌برد. باید حداقل دو هفته (ترجیحا یک ماه قبل از جراحی) کنار گذاشته شود.

سیگار کشیدن ممنوع
حداقل دو هفته قبل از جراحی سیگار کشیدن ممنوع است

همچنین برای کاهش شانس عفونت، بیمار بهتر است شب قبل از جراحی استحمام نماید. نیازی به تراشیدن موی محل جراحی در شب قبل نیست. چون شانس تجمع باکتری افزایش می‌یابد. این کار بعد از انجام بیهوشی و قبل از شروع جراحی انجام می‌شود.

توصیه‌های پس از جراحی

بیماران پس از هوشیاری کامل معمولا می‌توانند بنشینند، راه بروند و از توالت فرنگی استفاده کنند. در مواردی که وسیله‌گذاری در ستون فقرات انجام شده باشد، این امر بعد از پوشیدن بریس صورت می‌پذیرد.

خم و راست شدن تا مدتی محدود خواهد بود که به نوع و وسعت جراحی بستگی دارد. بیمار تا مدتی که به ایشان گفته خواهد شد، باید فقط روی صندلی بنشیند، از توالت فرنگی استفاده کند، روی تخت بخوابد و از نشستن و خوابیدن روی زمین اجتناب نماید.

بعد از ترخیص، بیمار نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک خوراکی در منزل ندارد. از نظر علمی از آنجا که جراحی ستون فقرات در گروه جراحی‌های تمیز (Clean) قرار دارد، آنتی‌بیوتیک تجویزی در بیمارستان کفایت می‌کند. استفاده از آنتی‌بیوتیک پس از ترخیص، از عفونت جراحی در صورت بروز جلوگیری نخواهد کرد. اساس درمان عفونت جراحی، شستشوی مکرر محل جراحی توسط جراح است و در کنار آن دادن آنتی‌بیوتیک مدنظر خواهد بود و نه بدون آن.

اولین پانسمان پس از جراحی، روز دوم یا سوم تعویض می‌گردد و پس از آن روزی یک بار یا یک‌روز‌درمیان بسته به شرایط زخم تعویض خواهد شد.  استعمال هیچ گونه دارویی بر روی زخم توصیه نمی‌گردد. شستن زخم فقط با بتادین صورت گیرد که آن نیز باید پس از یک دقیقه توسط سرم نرمال سالین قابل تزریق (استریل) شسته و با گاز استریل پاک شود. پانسمان تا دو هفته و تا زمان کشیدن بخیه‌ها (در صورت وجود) ادامه می‌یابد.

تعویض-پانسمان-پس-از-جراحی
در پانسمان پس از جراحی فقط از بتادین و نرمال سالین استفاده شود

یکی از توصیه های پس از جراحی توجه به مصرف داروهای ضد انعقاد است. در صورتی‌که بیمار، عوامل خطرزا برای آمبولی را داشته باشد ممکن است تا مدتی داروی ضد‌انعقاد خوراکی تجویز شود.

در مورد استحمام پس از جراحی، توصیه می‌شود تا دو هفته پس از جراحی ناحیه عمل خیس نشود. دو هفته پس از جراحی زخم رویت شده و در صورت مساعد بود شرایط زخم ناحیه عمل، دوش گرفتن کامل بلامانع خواهد شد.

رفتن به استخر در جراحی‌های بدون وسیله‌گذاری پس از یک ماه، در وسیله‌گذاری‌های محدود پس از سه تا چهار ماه و در جراحی‌های کیفوز و اسکولیوز پس از شش ماه امکانپذیر است. پیش از زمان های فوق نیز نیازی به فیزوتراپی نیست. در تعویض مفصل زانو، فیزیوتراپی بلافاصله شروع می‌شود.

مسافرت و رانندگی طولانی پس از شش هفته از جراحی به بیماران اجازه داده خواهد شد.

توجه: هرگونه مشکلی در ظاهر زخم تنها و تنها باید با جراحی مربوطه و بلافاصله درمیان گذاشته شود.

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی
مراجعه به کلینیک
در صورتی که از دردهای اسکلتی و استخوانی رنج می‌برید می‌توانید جهت ویزیت تخصصی و تجویز بهترین روش درمانی به کلینیک دکتر آریاسب دارائی مراجعه نمایید.
رزور نوبت

آخرین مطالب آموزشی

۴.۹/۵ - (۱۷ امتیاز)